Фитнес БГ Форуми
Фитнес Регистрирайте се Профил Лични Съобщения Търсене Въпроси/Отговори Потребители Потребителски групи Вход
Напишете отговор Страница 1 от 1
spirulina
Автор Съобщение
Отговорете с цитат
Мнение spirulina 
Krasi, kak deistva spirulinata na nervnata sistema?Podhodia6ta li e pri nawlizane v klimakterium?

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Отговорете с цитат
Мнение  
Аз не знам да има връзка с нервната система и климактериума. Спирулината е вид водорасло и съответния екстракт трябва да е стандартизиран спрямо нещо - конкретно химично съединение или група такива. Това е необходимо да се знае, за да се даде някакъв конкретен отговор иначе се говорят общи приказки.

Отговорете с цитат
Мнение  
Може някои лекари да препоръчват спирулина на жени в критическа възраст,защото тя представлява синьо-зелено водорасло и е естествена лесно асимилираща се пълноценна белтъчина.Спирулината е най-богатият хлорофилен пигмент,в нея са открити много минерали:желязо,калций,цинк,калий и магнезий.От витамините-А и В-комплекс.Съдържа също фенилаланин,който действа в посока подтискане на чувството за глад,като в същото време поддържа нивото на кръвната захар в нормални граници.
Та заради калция може да я препоръчват на жени в критическка възраст,но аз поне я ползвах за намаляване на тегло-три таблетки от 500мг,половин час преди хранене.Имаше добър ефект,особено при съчетание с хранителен режим и активно движение.Ако Гери има проблем с теглото,може да пробва.За нервната система и аз не знам.

Отговорете с цитат
Мнение  
Не са чак толкова лесно усвоими протеините, ако не е проведена качествена хидролиза. Алгите по принцип имат "кофти" полизахаридна структура на клетъчните стени и трябва първо да се обработват с целулазни и чак тогава с протеиназни ензими. Иначе директно приети имат нисък коефициент на смилаемост - 50-55% за моногастрични животни (прасета) и 70-75% за такива със сложен стомах (телета). Чрез специални преработки може да се повиши до 80%. Хлорофила не е нещо кой знае какво - хелатиран магнезий. В повечето фитоекстракти го махат с петролиев етер, защото пречи при сушенето им.

Отговорете с цитат
Мнение  
Не оспорвам мнението ти,явно разбираш от тези неща.Това го прочетох на рекламната листовка и миналата есен пих спирулина,сега почнах да ползвам течен L-karnitin,само ми е трудно да изпълня препоръката ти за фитнес тренировки.Заменям ги с дълги разходки,потичвам из парка,правя упражнения,нали разбираш-годинките натежават. Би ли ми казал картнитина преди разходките или преди лягане трябва да се пие.Нямам особени проблеми с килограмите,целта е да сваля 3-4 кг и най-вече да не натрупам повече през зимата.

Отговорете с цитат
Мнение  
Спирулината може да се приема за разнообразие като източник на аминокиселини, ако е хидролизат. Предполагам, че има все пак някакакъв ефект, но Гери питаше за действието и върху нервната система и климактериум. А аз не виждам някаква пряка връзка.

Отговорете с цитат
Мнение  
Спирулината може да се приема за разнообразие като източник на аминокиселини, ако е хидролизат. Предполагам, че има все пак някакакъв ефект, но Гери питаше за действието и върху нервната система и климактериум. А аз не виждам някаква пряка връзка.

Отговорете с цитат
Мнение  
Mai mnogo rabota vi otvorih s tazi spirulina.Waprosat be6e provokiran ot tova,4e na profilakti4nia pregled za osteoporoza lekarkata ni prepora4a spirulina, a na bro6urkata pi6e6e taka/citiram/:"tonizira organizma i uspokoqva nervnata sistema..........Podhodq6ta za jeni v kriti4eska vazrast"Na nas ni se vidia stranno kak tonizira i uspokoiava i zatova popitah.Spiram s tazi spirulina

Отговорете с цитат
Мнение  
Те и 50% от рекламираните добавки ги водят като антиоксиданти, ама като се замислят, ще се сетят, че антиоксиданта е вещество което лесно се окислява и по този начин предпазва други вещества, които са ценни във вида в който се използват. Алкохолиците също се жертват за хората, като изпиват възможно най-много алкохол, за да не остане и да се натрови някой. Laughing Рекламата е голяма работа.

Отговорете с цитат
Мнение Спирулина "Буров" 
Аз лично употребявам редовно Спирулина профилактично- за кожата, ноктите, косата и съм много доволна. Взимам Спирулина "Буров" - най- чистата спирулина без никакви прмеси.
Спирулината съдържа повече бета каротин отколкото други храни. Бета каротиня определя как нашите клетки да се свързват с други. Отваря мембраната на свързващите канали от раковите и пре- раковите клетки, позволявайки на тялото да сигнализира за разделянето на раковите клетки. Затова, храни, богати на бета каротин, не могат да само бъдат способни да предотвратят но също така да анулират ракът. Проучването демонстрира, че бета каротина може да намали холестерола, третирайки раните и намалявайки размера на туморите. Естественият бета каротин е много по- синтетичен, и химично и физически. То се абсорбира по-добре в тялото отколкото синтетично и няма да нараства в тялото и да стане токсично. Спирулината няма никакви странични токсични ефекти.
То е най-богатия източник на естествени антиоксиданти от всички видове източници на храна. То съдържа всеки естествен известен антиоксидант включително цинк, манган, селений и мед, methionine с аминокиселини, витамин Е, витамин - В1 и B6, и естествено бета каротин.

Отговорете с цитат
Мнение  
Idea Не си ли се замисляла,че Бета-каротена представлява жълто-оранжев пигмент и се съдържа в големи дози в морковите, а Спирулината е от групата на синьо-зелените водорасли и пак подчертавам синьо-зелените

Мога да отговоря на въпроси и лично на skype: niki-bio или чрез email: nsoffice@abv.bg

Отговорете с цитат
Мнение  
Според Д-р Гейбриел Казънс, холистичен лекар и автор на книги за здравето Директор на центъра за подмладяване “Дърво на живота” в Аризона, САЩ. "Journal of orthomolecular medicine", 1993
Спирулинта съдържа големи количества
"Спирулина е по-богата на ГЛА, фикотин, белтък и бета-каротиноиди. И двете съдържат невропептидни прекурсори, но в АФА та са много повече. И двете са източник на лесноусвоим витамин В12, но АФА е 7 пъти по-богата на витамин В12 в сравнение със спирулина. 1 грам АФА осигурява средната дневна нужда от вит. В12. Спирулина е вторият най-концентриран вегетариански източник на В12 на планетата - 2,5 пъти по-богата от същото количество черен дроб. Вземани заедно, спирулина и АФА осигуряват многократно повече от необходимото количество вит. В12. Ето защо вегетарианците не бива да се притесняват, че не получават достатъчно витамин В12, ако приемат алги."
Допълнително инфо Arrow Микроводораслите - супер храна

Покажи мнения от преди:
Напишете отговор Страница 1 от 1
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети